Posted in Parhaat vinkit musiikkitapahtumiin

Suosikkibändin fanittaminen

Suosikkibändin fanittaminen Posted on 15th maaliskuu 2020

Monella on varmasti oma suosikkiartistinsa tai suosikkibändinsä. Mitä fanittamiseen sitten oikein kuuluu ja miten se ilmenee musiikin kuuntelijoiden keskuudessa? Kerromme tässä artikkelissa mitä fanikulttuuriin oikein kuuluu ja miten voi alkaa fanittamaan jotain artistia.

Fanittaminen harvoin alkaa ihan yhtäkkiä, vaan monelle fanitus voi olla pitkä matka, jossa fanitetaan jotain musiikkigenreä, artistia taikka bändiä. Jos kuulet hyvän uuden musiikkikappaleen vaikka radiosta, haluat ehkä kuunnella sen uudelleen, vaikkapa netin suoratoistopalveluista. Sen jälkeen haluat ehkä tutustua kyseiseen artistiin hieman lähemmin, mitä muita kappaleita hän on tehnyt? Mistä hän on kotoisin, minkä ikäinen hän on? Kun olet kuunnellut enemmän artistin tai bändin tuotantoa, voit ehkä sanoa pitäväsi kyseisestä artistista tai bändistä. Tiedät nimeltä monia kappaleita, ja osaat joistain ehkä sanojakin, ja voit välillä laulaa mukana. Kun joku kysyy, että mistä musiikista pidät, sanot tämän artistin tai bändin ensimmäisten joukossa. Kun kyseinen artisti tai bändi heittää keikan kotikaupungissasi, päätät lähteä paikalle, ostat ehkä keikkapaikalta bändin t – paidan. Otat keikan aikana kuvia ja jaat niitä sosiaalisen median palveluihin, joissa hehkutat olevasi kyseisellä keikalla. Tämä on tyypillinen polku, jolloin voidaan puhua fanituksesta.

Jos käy jollain musiikkikeikalla ihan vain ajankuluksi lähinnä tapaamassa kavereita tai fiilistelemässä tunnelmaa, ei voida puhua vielä fanituksesta. Jotkut vievät fanikulttuurin vielä astetta pidemmälle ja kulkevat suosikkiartistinsa tai -bändinsä mukana keikoilla. Tosifaneilla on myös monesti keikoilla mukana itse tekemiään kylttejä, tai lakanoita, joissa kerrotaan kuinka paljon fanit musiikista tykkäävät.

Useimmilla bändeillä ja artisteilla on omia faniklubejaan, joita muutamat pitkän linjan fanit pyörittävät. Tämä on hyödyksi sekä artistille, että myös hänen faneilleen. Fanikerho järjestää monesti matkoja keikoille tai jopa tapaamisia artistin kanssa. Näin fanit voivat päästä vaikkapa samaan kuvan fanittamansa laulajan kanssa. Useimmiten faniklubilla on omat sivunsa vaikkapa Instagramissa tai Facebookissa, johon postataan kuvia ja muita infoja keikoista ja muusta artistiin liittyvästä. Tässä samalla bändi tai laulaja saa ilmaista näkyvyyttä ja houkuttaa ehkä uusia faneja kuuntelemaan musiikkiaan.

Fanittaa voi siis monella tapaa, eikä ole olemassa yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa. Pääasia ei ole se, että fanittaa jotain mahdollisimman suosittua artistia tai bändiä. Jokaisen on löydettävä oma juttunsa ja musiikki voi olla valtava voima elämän varrella. Kuuntelitpa sitten raskasta hard rockia, klassista musiikkia tai suomi – iskelmää, tärkeintä on että juuri sinä pidät siitä ja se tuottaa sinulle iloa ja nautintoa. Maailmassa tehdään niin paljon musiikkia, että jokaiselle varmasti löytyy oma suosikkinsa. Sitä ennen täytyy vain rohkeasti kuunnella erilaisia musiikkityylejä.

magnetism