Posted in Parhaat vinkit musiikkitapahtumiin

Mitä muskari voi opettaa lapselle?

Mitä muskari voi opettaa lapselle? Posted on 28th marraskuu 2022

Muskari on ennen kaikkea mukavaa yhdessä tekemistä ja olemista lapsen ja aikuisen kanssa! Muskari voi kuitenkin myös opettaa lapselle yllättävän paljon! Muskarin voi aloittaa jo vauvamuskarissa pienen vauvan kanssa ja monessa pikkulapsiperheessä muskari onkin lapsen ensimmäinen harrastus.

Itseluottamusta ja onnistumisen elämyksiä

Ensinnäkin muskarin kautta lapsi voi saada upeita onnistumisen elämyksiä. Nämä elämykset ja kokemus siitä, että aikuinen kokee yhdessä tekemisen ja kokemisen tärkeäksi ja on lapselle läsnä, auttavat lasta rakentamaan vahvan itseluottamuksen. Tällaiselle itseluottamukselle on helppo rakentaa onnellinen ja tyytyväinen pieni ihminen!

Yhdessä toimimista ja sosiaalisuutta

Muskarissa toimitaan yhdessä ryhmän kanssa. Näin lapsi oppii yhdessä toimimisen lainalaisuuksia ja ottaa ensimmäisiä askeleitaan sosiaalistumisessa. Jo pieni lapsi nauttii toisten lasten seurasta ja hyötyy siitä, että hänellä on mahdollisuus tavata ikätovereitaan.

Rytmiä ja musiikin iloa

Muskarissa lapsi oppii nauttimaan rytmistä ja musiikista yleensäkin. Jo pieni lapsi osaa hytkyä ja heilua musiikin tahdissa ja hieman isompi lapsi osaa ottaa osaa musiikin tekemiseen yksinkertaisilla soittimilla. Lapsen rytmitaju kehittyy, kun hän pääsee nauttimaan musiikista ja erilaisista musiikkileikeistä. Lapsesta on mukavaa hytkyä esimerkiksi tutun Bussilaulun rytmin mukana ja eläytyä laulun erilaisiin tapahtumiin, kuten torven tööttämiseen tai pyyhinten pyyhkimiseen.

Uusia sanoja ja riimejä

Musiikki ja musiikkileikit auttavat pientä lasta oppimaan uusia sanoja ja riimejä. Uudet sanat jäävät helposti mieleen, kun ne toistuvat lauluissa usein ja lapsi oppiikin odottamaan jo ennakolta tuttujen laulujen kohokohtia. Eräässä tutussa lastenlaulussa viisi pientä ankkaa lähtee leikkimään ja joka kerralla yksi ankka vähemmän palaa takaisin. Kun lopulta yksikään pienistä ankoista ei palaa takaisin, nousee lammesta iso isäankka, jonka KVAAK-karjaisu saa kaikki viisi pientä ankkaa palaamaan lopulta takaisin kotiin. Monet lapset odottavat innoissaan jo etukäteen isän hurjaa karjaisua ja jännityksen oikein näkee lasten kasvoilta, kun laulun kohokohta alkaa lähestyä. Lapsi nauttii toiston kautta ja nauttii hänelle mukavien asioiden toistamisesta. Ne tuovat lapselle tuttuuden ja turvallisuuden tunnetta ja auttavat häntä oppimaan uusia sanoja, riimejä ja taitoja.

magnetism