Posted in Parhaat vinkit musiikkitapahtumiin

Lemmikit mukana tapahtumissa

Lemmikit mukana tapahtumissa Posted on 12th elokuu 2022

Suomi on musiikkitapahtumien, kansankielisemmin festareiden, luvattu maa. Suomessa festareita järjestetään lyhyen kesän aikana sadoittain, ja joukosta löytyy kaikkia musiikkigenrejä: metallia, rockia, poppia, tanssihittejä, indiemusiikkia… Suomi herää kesällä eloon, ja monet haluavat lähteä nauttimaan kesäsäästä ja musiikista sekä muista kesän tapahtumista koko perheen voimin.

Suomi on festareiden lisäksi pullollaan erilaisia lemmikkejä, erityisesti koiria, jotka kuuluvat monen perheeseen yhtä tiiviisti kuin ihmisetkin. Mitä tulee ottaa huomioon, jos haluaa lähteä koiran kanssa viettämään festariviikonloppua, tai piipahtaa koiran kanssa nopeasti kesäkeikalla? Tässä artikkelissa jaetaan vinkkejä siihen, miten oman lemmikin kanssa voi nauttia eri tapahtumista kesäaikaan.

Sääntö numero yksi – lemmikki ei aina pääse mukaan tapahtumiin

Ehdottomasti ensimmäisenä lemmikin omistajan kannattaa pitää mielessä se, että lemmikki eli kissa, koira tai vaikka matelija, ei pääse mukaan tapahtumaan. Monet tapahtumien järjestäjistä haluavat ennemmin toivottaa tervetulleeksi maksavat lipulliset asiakkaat, joilla voi olla allergia, kuin omistajan mukana kulkevan karvaisen kaverin. Lisäksi tapahtuman luonteesta riippuen lemmikki voi olla myös Suomen lain puitteissa hygieniariski tapahtuma-alueella – eli vaikka tapahtuman järjestäjätaho haluaisi sallia lemmikit tervetulleeksi tapahtumapäivään, se ei välttämättä ole lain puitteissa mahdollista.

Lemmikin omistajan tulee siis aina tarkistaa etukäteen tapahtuman infosta, asiakaspalvelusta tai nettisivuilta, saako lemmikki tulla mukaan nauttimaan tapahtumasta. Toki lemmikin voi musiikkitapahtuman ja muiden tapahtumien ajaksi viedä myös lemmikeille tarkoitettuihin hotelleihin tai hoitopaikkoihin, joissa lemmikki saa nauttia asianmukaisesta ja turvallisesta hoidosta. Maksullisten hoitopaikkojen lisäksi lemmikin voi jättää esimerkiksi tuttaville, ystäville tai sukulaisille hoitoon, tai joku perheenjäsenistä voi hoitaa lemmikkiä tapahtuman ajan. Kesällä koiraa ei saa jättää kuumaan autoon tapahtuman ajaksi, sillä kuuma auto on hengenvaarallinen niin ihmisille kuin lemmikeille.

Tarvikkeet mukaan tapahtumiin

Lemmikin omistajan täytyy muistaa ottaa tarvittavat tarvikkeet mukaan lemmikille jokaiselle reissulle, eivätkä musiikkitapahtumat ja festarit ole tähän poikkeus. Jos festareita varten täytyy hankkia lemmikille uusia tarvikkeita, on esimerkiksi [Zoo.fi -verkkokauppa] sopiva paikka hankkia lemmikeille sopivia tarvikkeita, ruokia ja eläinlääkärituotteita. Festarilemmikeille Zoo.fi tarjoaa esimerkiksi matkustushäkkejä, lepoalustoja, herkkuja ja pahojen tilanteiden varalle erilaisia sidetarpeita, vatsalääkkeitä ja lisäravinteita.

Kissa ei ole välttämättä omimmillaan musiikkitapahtuman ympäristössä, kuten ei myöskään matelija, kani tai hamsteri, mutta koira kulkee luonnollisesti omistajan mukana ulkona järjestettävissä tapahtumissa. Koiralle kannattaa pakata mukaan ainakin vettä ja vesikulho, sekä kuuman päivän varalle myös viilennysalusta tai -huivi. Perustarvikkeista panta tai valjaat sekä hihna ja kakkapussit on myös oltava mukana. Jos tapahtumapäivä on pitkä, myös ruoka ja herkut tai rauhoittumista auttava luu on hyvä pakata mukaan. Jos tapahtuma edellyttää yöpymistä, koiralle tulisi pakata mukaan ruuan ja perustarvikkeiden lisäksi mukaan oma peti, jossa nukkua yö.

Mitä järjestäjän tulisi ottaa huomioon, jos lemmikit halutaan sallia tapahtumaan?

Ensisijaisesti järjestäjän kannattaa ottaa huomioon se, että lemmikeille – yleensä koirille – on riittävästi rauhallista tilaa tehdä luontaiset tarpeet, juoda vettä, syödä ruokaa ja ihan vaan oleskella. Tarvikkeita voi hankkia esimerkiksi Zoo.fi -verkkokaupasta, niin järjestäjänä kuin lemmikin omistajana. Musiikkiin liittyvissä tapahtumissa järjestäjän kannattaa tietysti ottaa huomioon tapahtuman melutaso, jotta lemmikkien herkät korvat eivät saa liikaa meteliä itseensä päivän aikana.

magnetism