Posted in Tunnettuja bändejä/artisteja

Anna Puu

Anna Puu Posted on 6th helmikuu 2020

Anna Puu on yksi suosituimmista suomalaisista artisteista. Hän nousi aikoinaan julkisuuteen suositusta Idols – kilpailusta vuonna 2008. Anna Puu osallistui kilpailuun vielä omalla nimellään Anna Puustjärvi, mutta hän otti pian käyttöön taitelijanimen Anna Puu. Idols – kilpailussa hän sijoittui toiseksi, voittajana juhli tuolloin Koop Arponen. Vuoden 2008 kilpailijoista Anna Puu on kuitenkin noussut kaikista kuuluisimmaksi ja suosituimmaksi artistiksi, ja hän onkin nykyisin yksi Suomen eturivin artisteista.

Anna Puu julkaisi pian voittonsa jälkeen ensimmäisen levyn, joka kantoi nimeä Anna Puu. Hänelle on yli kymmenen vuoden uran aikana ehtinyt kertyä jo muutamia palkintojakin hyvästä menestyksestä. Anna Puu on voittanut kolme vuoden naissolistin Emma – palkintoa, ne ovat tulleet vuosina 2009, 2012 ja 2018. Kuulijat ovat ottaneet Annan omakseen, ja hänellä onkin monia hittikappaleita, joita soitetaan radioissa ja keikoilla ympäri Suomea. Anna Puun tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Kaunis päivä, Kolme pientä sanaa, Säännöt rakkaudelle, Taikaa, sekä Mestaripiirros.

Anna Puu on onnistunut varjelemaan yksityiselämäänsä melko hyvin, hän ei ole viihtynyt juorulehtien palstoilla eikä hän ole ryvettynyt missään kohuissa. Ehkä hän siksi onkin varsinainen koko kansan artisti. Hän oli naimisissa vuosina 2008 – 2013, mutta liitto jäi lyhyeksi Olli Ripattilan kanssa. Heille syntyi yhteinen tyttö vuonna 2010, jonka kanssa Anna viettää paljon aikaa. Nykyisin Anna Puu seurustelee musiikkituottajan Jukka Immosen kanssa.

magnetism