Posted in Parhaat vinkit musiikkitapahtumiin

Yleisiä vinkkejä festareita varten

Yleisiä vinkkejä festareita varten Posted on 16th lokakuu 2019

Kun lähtee kuuntelemaan musiikkia hämyiselle klubille tai ulkoilmafestareille, on hyvä ottaa huomioon muutamia asioita, joilla varmistat onnistuneen tapahtuman. Kannattaako mennä yksin vaiko kaverin kanssa? Mitä kannattaa pakata laukkuun mukaan? Onko järkevää saapua paikalle omalla autolla? Miten päästä eturiviin katsomaan omaa suosikkiaan? Näihin kaikkiin tärkeisiin kysymyksiin vastaamme artikkelissamme, joten lue siis eteenpäin ja osaat seuraavalla kerralla varautua keikkaa varten.

Jos lähtee keikalle tai festareille toiselle paikkakunnalle, kannattaa matkajärjestelyt tehdä hyvissä ajoin. Mikään ei ole ikävämpää kuin muutama päivä ennen keikkaa todeta, että kaikki bussit ja junat ovat jo täynnä, etkä pääse katsomaan suosikkiartistiasi ollenkaan. Kannattaa siis hyvissä ajoin selvittää miten pääset paikkakunnalle, ja monesti saat matkan vielä halvemmalla, mitä aikaisemmin olet sitä varaamassa. Jos taas olet lähdössä matkaan omalla autollasi, niin kannattaa selvittää mihin saat pysäköityä autosi määränpäässä. Yövytkö kenties hotellissa, onko siellä mahdollisuus pysäköidä auto? Aiotko käydä vain päivän reissun, onko festarialueen lähellä pysäköintialue? Nämä kaikki kannattaa selvittää etukäteen, niin vältyt monelta ikävältä yllätykseltä.

Jos sitten saavut paikan päälle kaupunkiin bussilla, niin kannattaa etukäteen selvittää muut vaadittavat liikennejärjestelyt. Saapuuko bussisi kaupungin keskustaan bussi – asemalle, vai jonnekin kauemmas? Ovatko festarit kävelymatkan päässä, vai joudutko turvautumaan vielä johonkin muuhun joukkoliikenteeseen? Internetistä löytyy nykyisin kaikki, joten on helppoa tehdä hyvä suunnitelma etukäteen, jossa voit selvittää kaikki oleelliset aikataulut ja kartat, joita tarvitset perille löytääksesi. Varaa myös riittävästi aikaa matkustamiseen, sillä kulkuvälineet voivat aina olla vähän myöhässä. Ja ole myös valmis siihen, että suunnitelma voi aina muuttua. Jos olet suunnitellut tarkkaan aikataulun, mutta bussisi saapuukin etuajassa perille, voi olla ihan hyvä pistäytyä vaikkapa syömässä, vaikket olisi sitä etukäteen tähän kohtaan ollutkaan suunnitellut.

Jos taas olet menossa keikalle lähelle asuinpaikkaasi, kannattaa aikaa silti varata hieman normaalia enemmän. Ovella on yleensä aina ruuhkaa, joten ei kannata ajoittaa saapumistaan juuri 5 minuuttia ennen keikan alkua. Lippujen tarkastamisessa ja päällysvaatteiden jättämisessä narikkaan menee aina jonkin verran aikaa, joten sitä varten kannattaa varata mieluummin liian paljon kuin liian vähän aikaa. Hyvänä sääntönä voidaan pitää, että saavu paikalla viimeistään tuntia ennen keikan alkua, niin sinulle jää riittävästi aikaa yllä kuvattuihin toimintoihin. Lisäksi saatat haluta ostaa jotain juotavaa sisälle päästyäsi, ja ravintolan tiskille on yleensä aina jonkin verran jonoa. Musiikkiesitystä on paljon mukavampi seurata kun olet ehtinyt ostaa itsellesi kurkun kostuketta.

Kannattaako keikalla sitten mennä ihan eturiviin, vai jäädä seuraamaan keikkaa takarivistä? Tämä tietysti riippuu ihan omista haluistasi. Monet haluavat viettää keikalla rentoa aikaa ja nauttia tunnelmasta. Tämä onnistuu yleensä hieman paremmin vähän kauempaa, missä ei ole niin paljon ihmisiä. Jos taas olet suosikkibändisi keikalla ja haluat ehdottomasti nähdä heidät mahdollisimman läheltä, voit yrittää päästä lavan eturiviin. Tällöin sinun tulee sitten saapua paikalla mahdollisimman hyvissä ajoin, heti kun ovet avataan. Voi olla että sinun pitää tulla jo ulos odottamaan paljon aikaisemmin kuin ovet aukeavat, jotta pääset varmasti eturiviin.

magnetism