Posted in Musiikkitapahtumia

Ruisrock Suomen Turussa

Ruisrock Suomen Turussa Posted on 21st maaliskuu 2019

Ruisrock on yksi perinteisimmistä festivaaleista Suomen kesässä. Festarit järjestetään Suomen Turussa ja ensimmäinen Ruisrock pidettiin jo vuonna 1970, joten voidaan puhua todella pitkäikäisestä musiikkitapahtumasta. Ruisrock on myös yksi Suomen suurimmista, ellei jopa suurin, musiikkifestivaali. Viikonlopun aikana kävijöitä on yli 100 000 ja jotkut ovatkin vaatineet festivaalia siirrettäväksi jonnekin muualla Turun Ruissalon saarelta, koska festivaalin ympäristövaikutukset ovat niin mittavat kävijämäärän takia. Toistaiseksi se on kuitenkin saanut toimia nykyisellä paikallaan.

Festivaali on siis Suomen mittapuulla merkittävä ja lavalla onkin nähty vuosien aikana Suomen ja jopa maailman eturivin artisteja sekä bändejä. Muun muassa Metallica, Iron Maiden, Bon Jovi, Aerosmith, Rammstein, U2, Uriah Heep sekä Red Hot Chili Peppers ovat heittäneet keikkasettinsä Ruisrockin lavalla. Lisäksi mukana on useana vuonna ollut paras kattaus kotimaisista bändeistä ja artisteista, joten voidaan hyvällä syyllä todeta, että kyseessä on Suomen paras kesäfestari.

Festivaali eli vaikeita aikoja 90 – luvulla, sekä 2000 – luvun alkupuolella talouden huonon tilanteen takia. Tilanne kuitenkin muuttui samaan aikaan talouden kanssa ja nykyisin kävijämäärä onkin vakiintunut jo 100 000 paikkeille, ja tuo maaginen raja onkin rikottu nyt jo 3 kertaa peräkkäin. Myös Ruiscrock on aluperin keskittynyt enemmän raskaaseen musiikkiin, mutta nykyisin lavoilla nähdään myös useita pop – musiikin tähtiä.

magnetism