Posted in Tunnettuja bändejä/artisteja

Battle Beast

Battle Beast Posted on 8th helmikuu 2019

Battle Beast voi olla monelle uusi tuttavuus Suomen musiikkiskenessä, mutta bändillä on siitä huolimatta takanaan jo monen monta vuotta musiikillista uraa. Bändi on perustettu jo vuonna 2008, joten se on ehtinyt jo yli kymmenen vuoden kunnioitettavaan ikään. Bändin perustivat koulukaverit Anton Kabanen, Juuso Soinio sekä Pyry Vikki. Pian mukaan löytyi myös laulaja Nitte Valo, sekä muutama muu lisäys. Bändi soittaa suhteellisen nopeatempoista melodista heavyä, mutta tunnistettavan elementin bändille antaa laulu. Sekä edellinen laulaja Nitte Valo, että nykyinen laulaja Noora Louhimo omaat todella laajan ääniskaalan, ja niimpä kappaleissa kuullaan niin hentoa ja herkkää laulamista, kuin myös pedon ärjyntää nupit kaakossa.

Bändin laulaja on siis nykyisin vaihtunut, sillä Nitte Valo jätti bändin vuonna 2012 perhesyiden takia. Siinä missä bändin alkuajat olivat lähinnä harrastustoimintaa, muuttui se pian ammattimaisempaan suuntaan kun ensimmäinen levy menestyikin niin hyvin ja bändiä haluttiin keikoille ympäri Suomea. Laualajaksi löytyi siis Noora Louhimo, joka omaa jopa vielä laajemman ääniskaalan ja on tuonut lisäksi lauluun omaa rosoisuuttaan. Bändin perustajajäsen Anton Kabanen joutui myös jättämään bändin, mutta siihen johtivat aivan muut syyt. Bändin sisällä oli musiikillisia erimielisyyksiä, kun bändin jäsenet vaativat tasapuolista kohtelua ja osallistumista kappaleiden tekoon. Kaikki Battle Beastin alkuaikojen ja parin ensimmäisen levyn kappaleet ovat pääosin Anton Kabasen käsialaa, joten hän piti bändiä omanaan.

Yhtye on nyt julkaissut yhteensä 5 levyä, joista jokainen on aina ollut edellistä menestyneempi. Viimeisin julkaisu No more Hollywood endings julkaistiin vuoden 2019 alkupuolella, ja sen kappaleita onkin kuultu radiosoitossa ympäri Suomea. Bändi on myös tehnyt jo useamman maailmankiertueen ja jotkut puhuvatkin bändistä jo Suomen seuraavana heady-lähettiläänä Nightwishin ja Children of Bodomin viitoittamalla tiellä. Suomalainen hevi on tunnettua maailmalla, ja niinpä fanit ovat löytäneet myös Battle Beastin erittäin nopeasti.

magnetism