Posted in Parhaat vinkit musiikkitapahtumiin

Voiko matolla todella parantaa olohuoneen akustiikkaa?

Voiko matolla todella parantaa olohuoneen akustiikkaa? Posted on 26th kesäkuu 2021

Pohjoismaalainen sisustus on kerännyt kehua myös maailmalla, eikä suotta; onhan tuo kauniin hillitty ja pelkistetty tyyli ilo myös silmälle. Samalla on kuitenkin totta, että moderni ja nykyaikainen sisustus mahdollistaa omalta osaltaan myös sen, että niin puhe kuin musiikki hukkuu helposti muun taustamelun alle.

Oletko koskaan miettinyt sitä, että kalisevien astioiden, hurisevan pesukoneen tai askelten ääniä on mahdollisista neutraloida muutamilla pienillä muutoksilla kodin sisutuksessa? Tai että musiikkikin voi kuulostaa paremmalta silloin, kun parannat olohuoneen akustiikkaa muutamilla yllättävän simppeleillä yksityiskohdilla?

Paranna olohuoneen akustiikkaa yksinkertaisilla muutoksilla

Voisimme nostaa yhdeksi erinomaiseksi esimerkiksi kaikuvasta tilasta tyhjän kirkon. Jokainen tyhjässä kirkossa joskus vieraillut tietää, kuinka kovana oma askel voi kaikua tyhjillä seinillä jopa useamman sekunnin ajan; tai miten kiusalliselta yksi pieni yskäisy voi tällaisessa tilassa tuntua. No, on varmaan ihan hyvä, että kirkossa kaikuu, mutta kukaan ei varmasti halua tuntea samaa tunnetta kotona musiikkia kuunnellessaan.

Kovat ja tasaiset pinnat saavat musiikin helposti kaikumaan. Tämä johtuu siitä, että nämä pinnat heijastavat ääntä paremmin, jolloin ääni kimpoilee pinnoista ympäriinsä ja saa musiikin kaikumaan. Vaikka tätä pientä muutosta kaikki eivät huomaisikaan, musiikista pääsee aina nauttimaan eniten silloin, kun äänenlaatu on paras mahdollinen.

Olohuoneen akustiikkaa voi onneksi parantaa hyvinkin pienillä muutoksilla. Yksi näistä on pehmeiden materiaalien lisääminen ympäri huonetta. Tämä perustuu siihen, että pehmeät pinnat imevät ääntä paremmin sisäänsä, jolloin musiikki tuntuu täyteläisemmältä.

Niinkin yksinkertainen muutos kuin tyylikäs olohuoneen matto voi siis parantaa olohuoneen akustiikkaa kertaheitolla – niin uskomattomalta kuin se voikin kuulostaa. Pyri valitsemaan olohuoneen lattialle suuria ja muhkeita mattoja, joissa on huokoinen pinta, sillä tällaiset materiaalit imevät ääntä paremmin itseensä.

Löydät parhaat matot tähän tehtävään Trendcarpetin verkkokaupasta, jonka valikoima koostuu alan asiantuntijoiden kanssa yhdessä kootusta upeasta kokoelmasta laadukkaita mattoja erilaisilla kuvioilla, väreillä ja materiaaleilla varustettuna. Tulet varmasti löytämään valikoimasta parhaat mattovaihtoehdot, jotka sopivat täydellisesti omaan olohuoneeseen parantamaan akustiikkaa – ja mikä parasta, erittäin kilpailukykyiseen hintaan!

Älä unohda seiniä

Vaikka luot oikeanlaisella olohuoneen matolla huoneeseen oikeanlaista tunnelmaa ja parempaa akustiikkaa, seiniä ei kannata jättää tässä mielessä huomiotta. Jos olohuone on tilana hyvin avara ja seinät korkeita, olohuoneen maton lisäksi voit pyrkiä parantamaan akustiikkaa lisäämällä seinille erilaisia tauluja, hyllyjä ja pehmeitä ryijyjä. Löydät kauniilla kuvioilla ja väreillä koristeltuja ryijymattoja myös Trendicarpetin laajasta valikoimasta.

Kuten voit huomata, onnistut parantamaan olohuoneen akustiikkaa yllättävän yksinkertaisilla asioilla. Sen lisäksi, että kauniit olohuoneen matot ja ryijyt tuovat uutta ilmettä sisustukseen kuin sisustukseen, pääset nauttimaan lempiartistiesi kappaleista ja sävelmistä entistä täyteläisemmällä akustiikalla. Koskaan aikaisemmin olohuoneen maton hankkiminen ei ole ollut näin olennaista!

magnetism