Posted in Musiikkitapahtumia

Flow festival Helsingissä

Flow festival Helsingissä Posted on 7th huhtikuu 2020

Flow festival Helsingissä on mukava piristysruiske Suomen niin rock- ja hevipainotteisessa musiikkikattauksessa. Kyseessä on elokuussa Helsingin Suvilahdessa järjestettävä musiikkifestivaali ja musiikki painottuu monipuolisiin artisteihin ja bändeihin. Lavalla kuullaan niin indierokkia, klubimusiikkia, maailmanmusiikkia sekä huippu DJ:tä. Jotkut myös pitävät festivaalia vaihtoehtoisen musiikin tapahtumana. Tosiasia kuitenkin on, että festivaalista on tullut erittäin suosittu monipuolisen artistikattauksen takia, mutta myös paikka on hieno musiikkitapahtuman järjestämiseen.

Ensimmäinen Flow festivaali järjestettiin vuonna 2004, joten festari on ehtinyt jo hyvään ikään. Aluksi lähdettiin liikkeelle melko pienimuotoisella tapahtumalla, mutta pikku hiljaa kävijämäärät ovat kasvaneet sekä lavalla nähty yhä kuuluisampia artisteja. Ensimmäisenä vuonna 2004 festarit järjestettiin Helsingissä VR:n makasiineilla ja silloin lavalle nousi muun muassa Marlena Shaw, Ty, Norma Jay sekä Nicola Conte. Voidaan siis puhua hieman tuntemattomammista nimistä, sillä useimmille nämä nimet eivät varmasti sano mitään. Festivaali menestyi silti ihan mukavasti, joka antoi toivoa tulevaisuutta silmällä pitäen.

Vuonna 2006 tapahtumapaikka vaihtui jälleen, sillä makasiinit kävivät liian pieniksi ja olivat myös saaneet jo purkutuomion. Paikaksi valikoitui Kaikukatu Sörnäisistä. Silloin lavalla kuultiin Jose Gonzalezia sekä Gravenhurstia. Edelleenkään ei voida siis puhua mistään valtavirtamusiikista.

Seuraavana vuonna 2007 festivaali vaihtoi jälleen paikkaa ja lopulliseksi paikaksi valikoitui nykyinen paikka Suvilahdessa. Silloin lavalla nähtiin esimerkiksi Nicole Willis & The Soul Investigators sekä OP:I Bastards. Vasta vuonna 2009 voidaan puhua nimekkäimmistä kiinnityksistä festivaaleille kun Lily Allen sekä Kraftwerk nähtiin esiintymässä. Samana vuonna festivaali teki kävijäennätyksensä kun se keräsi 4 päivän aikaan noin 40 000 kävijää. Ei voida siis enää puhua ihan pienestä vaihtoehtofestivaalista.

Seuraavina vuosina lavalla on nähty useita maailmantähtiä, kun menestystä on tullut. Lavalle ovat nousseet niin The Chemical Brothers kuin Kanye Westkin. Ulkomaisista nimistä voidaan nostaa esiin myös Alicia Keys, Björk, Outkast, Manic street preachers, Pet shop boys, Skrillex, Sia, Patti Smith sekä Lauryn Hill. Voidaan siis puhua jo ihan pop – musiikin festivaalista, eikä enää vain indiemusiikista. Toki monet artistit on alkuaikoinaan mielletty nimenomaan indiemusiikiksi.

magnetism