Posted in Tunnettuja bändejä/artisteja

Antti Tuisku

Antti Tuisku Posted on 2nd heinäkuu 2019

Antti Tuisku on yksi suosituimmista laulajista Suomessa ja hän on ehtinyt tekemään jo useita albumeja ja kappaleita reilun 15 vuoden uransa aikana. Antti Tuisku on noussut koko kansan suosikiksi menevillä ja iloa ja elämää pursuavilla kappaleillaan. Antti Tuisku nousi kansan tietoisuuteen Idols – kilpailusta vuonna 2003, joka oli ohjelman ensimmäinen tuotantokausi Suomessa. Formaatti oli vielä uusi ja se herättikin Suomessa suurta kiinnostusta. Antti Tuisku sijoittui kilpailussa kolmanneksi, mutta hän on silti tunnetuin kyseisen kauden kilpailijoista. Idolsin voitti vuonna 2003 Hanna Pakarinen, mutta hän julkaisi vain muutaman levyn ja on nykyisin vetäytynyt musiikkibisneksestä. Suositun musiikkikilpailun voitto ei siis automaattisesti takaa menestystä rankasti kilpaillulla alalla.

Hyvänä esimerkkinä Idols – kisan menestyksestä voidaan pitää myös vuotta 2007, kun Idols toi Suomen musiikkitaivaalle toisen suositun artistin, joka ei voittanut kisaa. Anna Abreu sijoittui kisassa toiseksi Ari Koivusen edelle, ja myös Anna on noussut suosituksi artistiksi Suomessa. Alkuun hän teki englanninkielistä musiikkia, mutta on nykyisin vaihtanut kielen suomeksi. Muutos on toiminut, sillä hän on noussut erityisen suosituksi tuon vaihdoksen jälkeen.

Antti Tuisku on luottanut alusta lähtien suomen kieleen. Hän hurmasi jo Idols – kisan aikana suomalaiset lapin murteellaan, ja sitä kuullaan edelleen Antin puhuessa. Suomen kieli on toiminut kappaleissa, eikä hän ole missään vaiheessa tehnyt englanninkielistä musiikkia. Tuisku julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 2004 pian Idols – kisan jälkeen. Levy kantoi nimeä Ensimmäinen ja siitä tuli suosittu levy suomalaisten keskuudessa. Vuonna 2005 oli heti uuden albumin aika, sillä edellinen levy oli ollut menestys. Laulajan omaa nimeä kantava albumi näki päivänvalon keväällä 2005, ja sekin oli menestys Suomessa.

Vuosien saatossa Antti Tuisku on julkaissut useita albumeja, mutta ura näytti jollain tapaa hiipuvan vuoden 2010 lähestyessä. Antti Tuisku osallistui MTV:n suosittuun ohjelmaan, Tanssii Tähtien Kanssa, jonka hän myös voitti parinsa Anna-Liisa Bergströmin kanssa. Suosio lähti kuitenkin uudelleen nousuun viimeistään vuoden 2015 aikana, kun Antti Tuisku julkaisi järjestyksessään kymmenennen albuminsa, joka kantoi nimeä En kommentoi. Levyltä löytyy muun muassa megahitiksi noussut bileralli Peto on irti. Levyä pidettiinkin kokonaisuudessaan yhtenä vuoden parhaista levyistä ja se myi nopeasti julkaisunsa jälkeen platinaa, eli 20 000 kopiota. Vuoden 2016 kevääseen mennessä levy oli myynyt triplaplatinaa ja syksyyn 2017 mennessä levy oli pysynyt Suomen virallisella albumilistalle yhteensä 119 viikko putkeen. Aikamoisia lukuja artistille, jonka ura oli jo hiipumaan päin. Tämä uusi tuleminen on nostanut Antti Tuiskun valtavaan suosioon ja hän onkin haluttu artisti monille kesäfestareille ja tapahtumiin.

magnetism